Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές απειλούν με εισβολή την Ισπανία!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ δημοσίευσε βίντεο όπου απειλεί την Ισπανία με εισβολή σε δύο πόλεις που βρίσκονται σε βορειοαφρικανικό έδαφος υπό την κυριαρχία της Μαδρίτης, τη Θέουτα και τη Μελίγια. Το βίντεο εντόπισαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ισπανίας.

Στο βίντεο διαρκείας 23 λεπτών, ένας ηγέτης των τζιχαντιστών στην περιοχή μιλά απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης που του ζητά “να απορρίψει την ψευδο-δημοκρατία και να μη βλέπει ως τρομοκρατία τις ενέργειες των ισλαμιστών”.

Ο τζιχαντιστής κατηγορεί τις χώρες που θεωρεί πως βρίσκονται κάτω από την επιρροή των ΗΠΑ και της ΕΕ και ζητά από τους νεαρούς μουσουλμάνους της Λιβύης να “αντιδράσουν στην εισβολή που επιχειρεί η Ιταλία στη χώρα” και να ενωθούν σε τζιχάντ με επιθέσεις στη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ισπανίας ο στόχος είναι να ενεργοποιηθούν “τα πιο βαθιά συναισθήματα των μουσουλμάνων, καλώντας σε εισβολή στη Θέουτα και τη Μελίγια”.

SpainMap

Στις 7 Ιανουαρίου οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν και άλλο βίντεο όπου εμφανιζόταν ο Ισπανός τζιχαντιστής από τη Μελίγια, Αμπού αλ Νουρ αλ Ανταλουσί, όπου δήλωνε πως στο άμεσο μέλλον θα χτυπήσουν Νάπολι, Ρώμη και Μαδρίτη, ενώ στο βίντεο εμφανίζονται τζιχαντιστές που εκπαιδεύονται και χτυπούν στόχους στο Μάλι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Αίγυπτος ανέκτησε αρχαίο τεχνούργημα της εποχής του Τούθμωση Γ’ από την Ολλανδία μέσω διεθνούς συνεργασίας

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Σε διαθεσιμότητα ο Έλληνας σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας – Κακουργηματική δίωξη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr