Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε Κούρδους πήγαιναν τα όπλα που έπιασε η ΕΥΠ στον Έβρο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη στον Έβρο, τριών Βρετανών υπηκόων κουρδικής καταγωγής, που προσπάθησαν να μεταφέρουν μέσω της χώρας μας ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, μέσα σε δύο τροχόσπιτα.

Οι συλληφθέντες κατέθεσαν πως επρόκειτο να ταξιδέψουν στη Χίο και από εκεί στην Τουρκία με τελικό προορισμό Kούρδους αντάρτες.

Υποστήριξαν ότι για τη μεταφορά του οπλισμού θα λάμβαναν ως αμοιβή 3.000 ευρώ έκαστος, ενώ θα έπαιρναν ως δώρο τα οχήματα και τα τροχόσπιτα που χρησιμοποίησαν.

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι θα παρέδιδαν τα πολεμοφόδια σε άγνωστα άτομα, που θα έρχονταν σε επαφή μαζί τους τηλεφωνικά όταν έφθαναν στα σύνορα της Τουρκίας με το βόρειο Ιράκ, όπου μαίνονται οι μάχες μεταξύ Κούρδων και τζιχανιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Πάντως, από τα 10 κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους οι τρεις συλληφθέντες έχουν προκύψει κάποια δεδομένα για εκείνους που οργάνωσαν την αγορά και μεταφορά του οπλισμού στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της EΛ.ΑΣ τα όπλα και οι 240.000 σφαίρες θα κατέληγαν στο Βόρειο Ιράκ, όπου μαίνονται οι μάχες μεταξύ Κούρδων και τζιχαντιστών.

Οι επιχειρήσεις του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έγιναν προχθές και είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο τρεις συλλήψεις αλλά και τη χαρτογράφηση της πορείας δύο τεράστιων οπλοστασίων που εντοπίστηκαν λίγο πριν περάσουν σε τουρκικό έδαφος.

Μετά από συνεργασία της ΕΥΠ με τις τουρκικές Αρχές συνελήφθη στη γειτονική χώρα και τέταρτος συνεργός του κυκλώματος.

Τα αυτοκίνητα και τα τροχόσπιτα, αγοράστηκαν πριν από περίπου ενάμιση μήνα από τη Γερμανία για τη μεταφορά του οπλισμού. Από τη Γερμανία οι δράστες μετακινήθηκαν στην Ιταλία οδικώς, ακολούθως στην Ηγουμενίτσα με πλοίο και από εκεί κατέληξαν στην Αλεξανδρούπολη και στον Εβρο. Η διαδρομή που ακολούθησαν προκύπτει από στοιχεία, όπως η πληρωμή των διοδίων, τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους και αποδείξεις διαμονής σε ξενοδοχεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

Υπόθεση κατασκοπείας με Σμήναρχο Π.Α.: Η γυναίκα-«σκιά» που ερευνούν οι Αρχές – Ποιος ο ρόλος της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr