ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο, Ντέλια Βελκουλέσκου, Πολ Τόμσεν, Τόμας Βίζερ, Τρόικα,


















































Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Ανώτατος Ιρανός αξιωματούχος ξεσπά: «Ακραία η αμερικανική πρόταση»
Προετοιμάζουν οι ΗΠΑ χερσαία επιχείρηση στο εσωτερικό του Ιράν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δείπνο με βασικό αντικείμενο το ελληνικό ζήτημα προγραμματίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών το βράδυ στις Βρυξέλλες.
Στο δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρακαθίσουν, εκτός από τα χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας, μεταξύ άλλων ο Πολ Τόμσεν και ενδεχομένως ο Τ. Βίζερ, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για ομιλία το απόγευμα στο ευρωκοινοβούλιο (επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων).
Το δείπνο αυτό φέρεται να εντάσσεται σε μια προσπάθεια χάραξης κοινής γραμμής από πλευράς των δανειστών όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα.
Στο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, οι θεσμοί αναμένεται να εκπροσωπηθούν από τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας (κ.κ. Ντ. Κοστέλο από Ε.Ε., Ρ. Ρέφερ από ΕΚΤ και Ντέλια Βελκουλέσκου από ΔΝΤ), αλλά και σε υψηλότερο επίπεδο με τους κ. Π. Τόμσεν από το Ταμείο και τον κ. Μπ. Κερέ από την ΕΚΤ.
Πάντως αν και στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει στο δείπνο. Επί της ουσίας, η Αθήνα περιμένει να λυθούν οι διαφορές στο εσωτερικό της τρόικας, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείτο πρόσωπο με γνώση των θέσεων της γερμανικής κυβέρνησης, που ανέφερε πως η Γερμανία είναι έτοιμη να δείξει ελαστικότητα σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
























































