ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βελτιωμένο κλίμα στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βελτιωμένο κλίμα στην Ελλάδα τον Μάρτιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώθηκε τον Μάρτιο, καθώς ο σχετικός δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI), που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυξήθηκε στις 90,1 μονάδες από 89 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Στην ευρωζώνη και την ΕΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,9 της μονάδας στις 103 μονάδες και στην ΕΕ κατά 0,7 της μονάδας στις 104,6 μονάδες.

Η επιδείνωση του κλίματος στην ευρωζώνη οφείλεται στη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών. Η εμπιστοσύνη στον βιομηχανικό τομέα παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερή, ενώ βελτιώθηκε ελαφρά στο λιανικό εμπόριο.

Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης, ο ESI μειώθηκε σημαντικά στην Ιταλία (-2,4) και τη Γαλλία, ενώ υποχώρησε λιγότερο στην Ολλανδία (-0,9) και την Ισπανία (-0,4). Ο δείκτης για τη Γερμανία μειώθηκε οριακά (-0,1).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Φρέντης Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν αν προτίθεται να δημιουργήσει Ευρωπαϊκό Ταμείο για την αποζημίωση των πυρόπληκτων πολιτών

Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Μετά τη Θέουτα επιστολή της Ούρσουλα στον Σάντσεθ: «Αυξημένη εποπτεία και, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, η χρησιμοποίηση φυσικών φρακτών»

Ο Φαραντούρης ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις νέες βιαιοπραγίες κατά Ελληνορθόδοξων στη Συρία

Φαραντούρης-Μανιάτης καταγγέλλουν με γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν μονομερείς ενέργειες της Λιβύης για ΑΟΖ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr