ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζακ Λιου,


















































«Και όμως γυρίζει!» - Η δημοκρατική παράταξη αυτο-οργανώνεται «από τα κάτω» - Ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη την Ελλάδα
Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί - Το πρόσχημα
Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» - Κοινό αμυντικό αφήγημα με
Οι «Παράλληλοι Βίοι» ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα και ο «αποκεφαλισμός» στην «Αυγή»
Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση: «Δεν είναι όλα επικοινωνία - Χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει χώρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μία ημέρα μετά τη συνάντηση του με τον έλληνα υπουργό Επικρατείας, Νίκος Παππά, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, έκανε νέα παρέμβαση για το ζήτημα του δημοσίου χρέους.
«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί ένα σημείο κλειδί των συζητήσεων. Η ώρα για αυτό είναι τώρα» σημείωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, απηχώντας τις γνωστές θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο πιέζει τους ευρωπαίους για να προχωρήσουν σε σημαντικότερη παρέμβαση στο σχετικό ζήτημα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, το χάσμα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ για το θέμα του ελληνικού χρέους παραμένει. «Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΔΝΤ στο θέμα του χρέους, ωστόσο σημειώνεται πρόοδος», δήλωσε πηγή της Ευρωζώνης στην Deutsche Welle αναφερόμενη στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup (EWG), που συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες.
Τέλος, σύμφωνα με την DW, οι διαφορές είναι προς το παρόν μεγάλες για το χρέος, γιατί το ΔΝΤ θεωρεί ότι τα μέτρα που συζητούν οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν λύση σε βάθος χρόνου, αλλά περιορίζονται σε μια διαχείριση για τα επόμενα χρόνια και φυσικά δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα.
























































