Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρόντηξε ο Λιου: Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας

Βρόντηξε ο Λιου: Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πάγια θέση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά και συστάσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους να υποχωρήσουν από υπέρμετρες απαιτήσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών, Τζακ Λιού.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πουέρτο Ρίκο, ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε πως το θέμα της Ελλάδας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην επικείμενη συνάντηση των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G7) στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας 20 – 21 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τόνισε πως στη συνάντηση των G7, η Αμερική θα εστιάσει στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η “δραματική κρίση” σχετικά με τους όρους της συμφωνίας για την Ελλάδα, καθώς η προθεσμία για την αποπληρωμή δόσεων του χρέους τον Ιούλιο πλησιάζει.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ πως είναι ανάγκη να υπάρξει ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα και πως οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις για πρωτογενή πλεονάσματα είναι ιδιαίτερα υψηλές. “Θα πρέπει να υποχωρήσουν σε αυτές τις συζητήσεις” είπε χαρακτηριστικά.

“Ειδικά όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία για το Brexit, θα ήταν ιδιαίτερα ατυχής συγκυρία να έχουμε μια ακόμη θερμή διαπραγμάτευση για την Ελλάδα” σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αξιωματούχος της Χαμάς δηλώνει ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συζητήσει το «πάγωμα ή την αποθήκευση» των όπλων της – Η Χαμάς θεωρεί «άμυνα» τη σφαγή της 7/10

Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν είναι δημοκρατία, αλλά τυραννική γραφειοκρατία»

Νετανιάχου: «Υπάρχει και μία τρίτη φάση, η απορριζοσπαστικοποίηση της Γάζας» – Μερτς: Η Γερμανία «θα υπερασπίζεται πάντα την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ»

Νετανιάχου: Συνάντηση με Τραμπ για τη «δεύτερη φάση» του σχεδίου για τη Γάζα

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...