Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύροι άμαχοι σε πολιορκημένες περιοχές αντιμέτωποι με τον λιμό

Σύροι άμαχοι σε πολιορκημένες περιοχές αντιμέτωποι με τον λιμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τις βόμβες, τους τζιχαντιστές, τις σφαγές και τις γενοκτονίες και ο λιμός απειλεί δεκάδες χιλιάδες αμάχους στη Συρία.

Πολλοί άμαχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λιμού στην Συρία, εάν η ανθρωπιστική βοήθεια δεν φτάσει σε αρκετές περιοχές, προειδοποίησε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία Σταφάν Ντε Μιστούρα.

«Υπάρχουν πολλοί άμαχοι σήμερα που είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του υποσιτισμού και είναι όλοι τους Σύροι πολίτες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Ντε Μιστούρα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις Νταράγια και Μουανταμίγια (προάστια της Δαμασκού και πολιορκούνται από κυβερνητικές δυνάμεις) και στις σιιτικές πόλεις Κεφράγια και Φούα, στη βορειοδυτική Συρία, οι οποίες πολιορκούνται από τους τουρκόφιλους ισλαμιστές.

«Υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι στην περιοχή της Μουανταμίγια παιδιά έχουν αρχίσει να υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό», πρόσθεσε, έπειτα από την συνάντηση που είχε στην Γενεύη με την ομάδα εργασίας για την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Ο Γιαν Έγκελαντ, επικεφαλής της ειδικής ομάδας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια τόνισε ότι τον Μάιο διανεμήθηκε πολύ μικρή ποσότητα βοήθειας.

Από τους περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους, στους οποίους τα Ηνωμένα Έθνη ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να τους διανείμουν βοήθεια μέσα στον Μάιο, κατέστη εφικτό να διανεμηθεί βοήθεια «μόλις σε 160.000».

«Ακόμη και σε τοποθεσίες όπου είχαμε την έγκριση για την διανομή βοήθειας από την μεριά της κυβέρνησης, συναντήσαμε αμέτρητα προβλήματα για να τις προσεγγίσουμε, ενώ σε άλλες τοποθεσίες, όπου είχε επιτευχθεί συμφωνία με όρους, όπως στην Νταράγια και στην Ντούμα (πολιορκούμενη από τους ισλαμιστές), δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε σε όλους τους κατοίκους», είπε.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη» στην πόλη Μαντάγια (πολιορκούμενη από την κυβέρνηση), σύμφωνα με τον κ. Έγκελαντ, καθώς και στην Μουανταμίγια και την Αλ Ουάερ.

«Τα παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό θα πεθάνουν αν δεν καταφέρουμε να φθάσουμε σε αυτά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr