ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας - Τι συνέβη
Πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «αδειάζουν» Μητσοτάκη και προαναγγέλλουν νέο κόμμα: «Η παράταξη αξίζει να ξαναβρεί την ψυχή της»
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
Θεώνη: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ίδιος, δεν είναι και άλλος άνθρωπος»
Νέα τουρκική πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι περισσότεροι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία την Παρασκευή είναι αλβανικής καταγωγής, όπως σημειώνουν αλβανικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
Από τους 29 συλληφθέντες στρατηγούς και συνταγματάρχες οι 25 είναι αλβανικής καταγωγής, όπως και ο πρώην διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων της Τουρκίας, πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ και ο διοικητής της 2ης Στρατιάς, στρατηγός Αντέμ Χουντούτ που κατάγεται από το Κοσσυφοπέδιο.
Μεταξύ των επικεφαλής του πραξικοπήματος, ο πιλότος Γιουσούφ Κουρτ, που κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό στη Συρία, κατάγεται από το χωριό Μπούκοροτς του Πρίζρεν.
Ένας από τους διοργανωτές του πραξικοπήματος, ο αντιστράτηγος Μετίν Ιντίλ είναι, επίσης, αλβανικής καταγωγής.
Σύμφωνα με αλβανικές πηγές ο στρατηγός Αντέμ Χουντούτ, πριν τη διενέργεια της απόπειρας του πραξικοπήματος διέταξε τη Δεύτερη Στρατιά να βρίσκεται σε επαγρύπνηση στα σύνορα με τη Ρωσία και την Ελλάδα (δύο κύριοι εχθροί της Τουρκίας), ο ίδιος είχε διατελέσει αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σημειώνει το δημοσίευμα που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.























































