Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

21 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε επιθέσεις Κούρδων ανταρτών στο Χακάρι

21 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε επιθέσεις Κούρδων ανταρτών στο Χακάρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών του PKK στην Τουρκία πληθαίνουν και μαζί αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών.

21 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοανατολική Τουρκία, τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, και μεγάλες ποσότητες τουρκικού οπλισμού και πυρομαχικών περιήλθαν ως λάφυρα στους Κούρδους αντάρτες.

Στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι της Τουρκίας, Τούρκοι στρατιώτες που εκτελούσαν στρατιωτική αποστολή στον λόφο Ροχανί στην περιοχή Μέργκε κοντά στην πόλη Γιουκσέκοβα, δέχθηκαν επίθεση στις 23.00 της 28ης Αυγούστου από Κούρδους αντάρτες.

Οι αντάρτες χτύπησαν τους Τούρκους από δύο πλευρές με αποτέλεσμα 12 στρατιώτες να σκοτωθούν και οι υπόλοιποι να τραπούν σε άτακτη φυγή. Δύο ακόμα Τούρκοι στρατιώτες υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους. Ο οπλισμός των στρατιωτών πέρασε ως λάφυρα στους αντάρτες.

Στις 09.30 της 28ης Αυγούστου άλλη ομάδα Κούρδων ανταρτών επιτέθηκε στο στρατόπεδο Τσεμεκουρκέ στην πόλη Σεμζινάν, στην επαρχία Χακάρι, από τρία διαφορετικά σημεία.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν ένας υπολοχαγός και ένας στρατιώτης. Λίγο μετά έφτασαν στο σημείο της επίθεσης Τούρκοι στρατιώτες με τεθωρακισμένο όχημα, το οποίο αναποδογύρισε από χτύπημα των ανταρτών. Σε αυτή τη μάχη σκοτώθηκαν και δύο Κούρδοι αντάρτες κι ένας ακόμα αντάρτης πιάστηκε αιχμάλωτος.

Τουρκικό ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι χτυπήθηκε από αντάρτες ενώ έριχνε με σχοινιά Τούρκους στρατιώτες στο λόφο Μαρτύρ Χοζάν, στη Γιουκσέκοβα της επαρχίας Χακάρι, στις 02.00 της 27ης Αυγούστου.

Στις 28 Αυγούστου, στις 12.30, στον δρόμο μεταξύ Χακάρι και Βαν, οι Κούρδοι κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα Cobra. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν έξι Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν πέντε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr