ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χειρότερα επεισόδια με πρόσφυγες φοβάται στη Λέσβο ο δήμαρχος

Χειρότερα επεισόδια με πρόσφυγες φοβάται στη Λέσβο ο δήμαρχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον φόβο ότι θα υπάρξουν και νέα σοβαρότερα επεισόδια, εάν δεν εκτονωθεί άμεσα η κατάσταση στο νησί, εξέφρασε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 Fm».

«Δεν ξέρω αν θα είναι σήμερα ή μετά από μια –δύο μέρες αλλά αν δεν εκτονωθεί άμεσα η κατάσταση ασφαλώς θα έχουμε και νέα επεισόδια τα οποία θα είναι σοβαρότερα από τα χθεσινά», ανέφερε ο κ. Γαληνός με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα στο hot spot της Μόριας.

«Είχα προειδοποιήσει τι θα συμβεί με τον αποκλεισμό πολλών ανθρώπων στα νησιά μας αλλά και καιρό τώρα προειδοποιούσα ότι ήδη έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας και ήταν θέμα ωρών να συμβεί αυτό που συνέβη εχθές.

»Απειλούμαστε από πολύ σοβαρότερα πράγματα, χθες ήταν η προειδοποίηση που θα πρέπει να αφυπνίσει και να ληφθούν τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται και τα μέτρα που επιβάλλονται είναι άμεση αποσυμφόρηση του νησιού», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού ορισμένα νησιά και 5-10 δήμοι στην Ελλάδα.

Σημείωσε ακόμη ότι «πάρα πολλοί μετανάστες και προσφυγές έφυγαν από τη Μόρια όπου ήταν να γίνουν οι διαδικασίες καταγραφής και αυτή τη στιγμή αναζητούνται».

Ο δήμαρχος Λέσβου έκρουσε τέλος των κώδωνα του κινδύνου για το «εκρηκτικό κλίμα» που δημιουργείται στο νησί.

«Υπάρχουν κινητοποιήσεις οι οποίες καθοδηγούνται από συγκεκριμένους κύκλους, ακροδεξιούς κύκλους τους οποίους συμπαρίσταται και κάποιοι άλλοι κομματικοί παράγοντες κομμάτων τα οποία βρήκαν την ευκαιρία για να αυξήσουν τις δυνάμεις των κομμάτων τους και όλο αυτό είναι ένα επικίνδυνο κλίμα το οποίο απειλεί να δημιουργήσει έκρηξη», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

AthensWay: Παρκάρεις, πληρώνεις, βλέπεις διαθέσιμες θέσεις σε πραγματικό χρόνο – Τι αλλάζει στην Αθήνα

Ο Χάρης Δούκας καλεί τους Αθηναίους στην «Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο» – Το 24ωρο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr