ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Ο Σόιμπλε πήρε το “ΟΚ” για να κόψει φόρους 6,5 δισ. ευρώ

Handelsblatt: Ο  Σόιμπλε πήρε το “ΟΚ”  για να κόψει φόρους 6,5 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δρόμο στον Σόιμπλε για τη μείωση φόρων κατά 6.3 δισ ευρώ κάθε χρόνο άνοιξαν οι κυβερνητικοί εταίροι στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt είπαν ναι στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών κάτι που θα σημάνει φοροελαφρύνσεις πριν καν τις εκλογές του επόμενου έτους.

Στόχος του γερμανού υπουργού, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι πρωτίστως να τονώσει την εσωτερική ζήτηση στη Γερμανία, αλλά και να αντιμετωπίσει τη διεθνή κριτική που δέχεται το Βερολίνο, ότι η εξαγωγική πολιτική του έχει προκαλέσει ανισορροπίες στο εμπορικό ισοζύγιο στην ευρωζώνη. Οι φοροελαφρύνσεις έχουν στόχο να «υποστηρίξουν την εσωτερική ζήτηση», δήλωσε πηγή της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την «Handelsblatt», οι προτάσεις Σόιμπλε για μείωση φόρων έχουν ήδη εγκριθεί από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σε ισχύ από τον Γενάρη οι μειώσεις

Συνεπώς, οι μειώσεις μπορεί να τεθούν σε ισχύ ακόμα και από τον ερχόμενο Ιανουάριο, δηλαδή πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν, μεταξύ άλλων, καλέσει τη γερμανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη δημοσιονομική πολιτική της, αν και οι δύο οργανισμοί έχουν πρωτίστως ζητήσει από το Βερολίνο να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις σε έργα υποδομών.

Ο κ. Σόιμπλε θα παρουσιάσει τα φορολογικά σχέδιά του στους ομολόγους του στη φθινοπωρινή σύνοδο του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα, που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον στις 7 έως 9 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σωματοφύλακας του Χανίγιε με βρετανική υπηκοότητα σχεδίαζε τζιχαντιστική επίθεση στην Ευρώπη

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε με μια φράση τον μητσοτακικό εφιάλτη: «Έχουμε βουλγαρικούς μισθούς, γαλλικές τιμές και κινεζικές συνθήκες εργασίας»

Η Εθνική Ελλάδας έγραψε ιστορία: Νίκησε με 1-0 τη Γερμανία στο Άουγκσμπουργκ

Γερμανία-δημοσκόπηση: Παραίτηση Μερτς ζητά το 55% των πολιτών – Πρώτη η ακροδεξιά AfD

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr