ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποκρατικοποιήσεις, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Μνημόνιο, Υπουργείο Οικονομικών,


















































Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Παραίτηση-σεισμός του Κιρ Στάρμερ υπό το βάρος εσωκομματικής «εξέγερσης»
20 μήνες φυλάκιση στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 18 μήνες στον Μιχάλη Σταυριανουδάκη - ΕΛ.Α.Σ.: «Ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία»
Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Έκλεισαν τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες», δήλωσε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το τελευταίο Eurogroup είχε ζητήσει να παρουσιαστούν τα στοιχεία για την πορεία εξόφλησης τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εκταμιευθεί το 1,7 δισ. ευρώ από την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Euro Working Group αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα για να εκταμιευθεί στη συνέχεια από τον ESM και το ποσό αυτό, που θα οδεύσει για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου.
Για το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα του υπουργείου, συμφωνήθηκε να οριστεί από το Εποπτικό Συμβούλιο ένας σύμβουλος από την αγορά, που θα αναλάβει τη σύνταξη διεθνούς προκήρυξης από την οποία θα προκύψει η short list των υποψηφίων για την επιλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα θέματα του εσωτερικού κανονισμού και του καταστατικού του υπερταμείου.
Ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε επίσης ότι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα τεθεί και το θέμα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.
























































