ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε καταστρέφει την Ευρώπη – Απαιτεί περισσότερη λιτότητα και περικοπές

Ο Σόιμπλε καταστρέφει την Ευρώπη – Απαιτεί περισσότερη λιτότητα και περικοπές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη θέση του υπέρ των περαιτέρω περικοπών με στόχο μόνιμη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης επαναλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε επιστολή του στην Κομισιόν, ενώ επισημαίνει πως οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση δαπανών για επενδύσεις δεν είναι πειστικές, σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Die Welt.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε στην επιστολή του σημειώνει πως η Ευρωζώνη συνολικά έχει ελλείμματα και τα χρέη της σταθεροποιούνται σε υψηλό επίπεδο», ενώ τονίζει πως «μάλλον οι περαιτέρω περικοπές και όχι η αύξηση των δαπανών είναι η εγγύηση για να σταθεροποιηθεί μόνιμα η Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, είναι «αντιπαραγωγικό» να θεωρούνται οι δαπάνες του προϋπολογισμού της Ευρωζώνης συνολικά ως κοινή αξία πριν καν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις μεγάλες προκλήσεις.

«Η παρούσα διαδικασία και η ατζέντα αντανακλούν λάθος προτεραιότητες» κατά τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, ο οποίος επικρίνει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι συστάσεις της αποσπούν την προσοχή από «την αναγκαιότητα να επικεντρωθούμε σε βιώσιμα επίπεδα χρέους και αναπτυξιακές στρατηγικές σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υψηλότερες δαπάνες σε μια ή δύο χώρες δεν θα επέλυαν τα διαρθρωτικά προβλήματα και τους δημοσιονομικούς κινδύνους σε άλλες χώρες».

Αναγκαία, κατά τον κ. Σόιμπλε, είναι μια πολιτική η οποία να επικεντρώνεται σε υγιή δημοσιονομικά μεγέθη και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου του αρνήθηκε να σχολιάσει την εσωτερική επικοινωνία του με την Κομισιόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης για τη διαφύλαξη δεκαπέντε αιώνων ιστορίας

Σε κίνδυνο τα αγροτικά κονδύλια της Ελλάδας χωρίς πρόσθετες διορθώσεις, προειδοποιεί η Κομισιόν

Νίκος Δένδιας: «Είναι η στιγμή η ΕΕ να αντιληφθεί πλήρως ότι οι προκλήσεις δεν προέρχονται μόνο από τον Βορρά, αλλά επίσης και από τον Νότο»

Πρώην σωματοφύλακας του Χανίγιε με βρετανική υπηκοότητα σχεδίαζε τζιχαντιστική επίθεση στην Ευρώπη

Η Εθνική Ελλάδας έγραψε ιστορία: Νίκησε με 1-0 τη Γερμανία στο Άουγκσμπουργκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr