Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικοινωνία Τσίπρα – Τραμπ: Τι συμφώνησαν για το ρόλο της Ελλάδας

Επικοινωνία Τσίπρα – Τραμπ: Τι συμφώνησαν για το ρόλο της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον εκλεγμένο Πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής –ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης– καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα.

Τέλος συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο.

Την ίδια ώρα πληροφορίες του TRIBUNE αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να σηκώσει το “κόκκινο” τηλέφωνο για επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στο πλαίσιο της επιδίωξης μίας πολιτικής συμφωνίας μέχρι την 5η Δεκέμβρη για το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος.

Τούτο μάλιστα κατέστη πιο επιτακτικό μετά το “παιχνίδι” που επιχείρησε να στήσει στο Βερολίνο η πλευρά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την “ακύρωση” της διάσκεψης του Washington Group για το ΔΝΤ και το χρέος, η οποία όπως επιβεβαιώνεται από το γερμανικό ΜΝΙ θα διεξαχθεί κανονικά και πριν το κρίσιμο Eurogroup στις αρχές του Δεκέμβρη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Πέφτει κι’ άλλο η ΝΔ – Ανεβαίνει ο Τσίπρας – Το ΠΑΣΟΚ χωρίς Ανδρουλάκη αυξάνει ποσοστά

«Βόμβα» Ζελένσκι για δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας

Αλέξης Τσίπρας για αγρότες: «Αυτοί που διεκδικούν το δίκιο τους δεν είναι εγκληματίες»

«Καρφώνει» Ζελένσκι και Ευρωπαίους ο Τραμπ: «Δεν θέλουμε να χάνουμε το χρόνο μας»

Τα γυρίζει ο Ζελένσκι για τις εκλογές: «Η πίεση για εκλογές δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...