ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Με πρόεδρο Άσαντ δεν θα υπάρξει ενωμένη και ειρηνική Συρία

Ερντογάν: Με πρόεδρο Άσαντ δεν θα υπάρξει ενωμένη και ειρηνική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία συνεχίζει να πιστεύει ότι μια ενωμένη κι ειρηνική Συρία είναι αδύνατο να υπάρξει με τον νυν πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά επιθυμεί να προχωρήσει «βήμα προς βήμα» και να δει την έκβαση των προγραμματισμένων ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα, δήλωσε  ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Η θέση μας είναι ξεκάθαρη”

«Η θέση μας σχετικά με τον Άσαντ είναι ξεκάθαρη. Δεν πιστεύουμε ότι μια ενωμένη, ειρηνική Συρία θα είναι δυνατό να υπάρξει με τον Άσαντ να παραμένει στην εξουσία. Ωστόσο θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι συνομιλίες στην Αστάνα, θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα σε αυτό το στάδιο» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Καλίν δήλωσε ότι οι συγκρούσεις στο πεδίο έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τη Ρωσία και την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης θα ξεκινήσουν στις 23 Ιανουαρίου στην Αστάνα του Καζακστάν. Υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στη σύνοδο αυτή όμως ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο σε τι επίπεδο.

Η θέση που εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω του εκπροσώπου του, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη της Ρωσίας, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά τον Μπασάρ αλ Άσαντ και θέτει ως όρο για την επίλυση του Συριακού τη διεξαγωγή εκλογών με την παρουσία και του Σύρου προέδρου.

Επί της ουσίας, η τουρκική κυβέρνηση, αν και δείχνει να συμπλέει με τη Μόσχα, μετά και τις τελευταίες συμφωνίες και επαφές των δύο πλευρών, στο μείζον αυτό θέμα του Συριακού, υιοθετεί τη γραμμή των ΗΠΑ και των συμμάχων του, καθώς και των κομμάτων της συριακής αντιπολίτευσης, τα οποία επέλεξαν το δρόμο του ένοπλου αγώνα εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μήνυμα Αθήνας σε Άγκυρα: Η ελληνική κυριαρχία δεν επιδέχεται σχολιασμό

Κουρδικό Ζήτημα: Ανθρωπολογία του τόπου και σύγκρουση για την ταυτότητα

Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν οπλαρχηγούς της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Γάζα

Ο Νετανιάχου διαμήνυσε στους Τούρκους: ΜΗΝ πλησιάζετε το Ισραήλ! Δεν άκουσαν, τους βομβάρδισε

Σχέδιο Τραμπ για παράδοση όπλων στη Γάζα πριν από τις ισραηλινές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr