ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Σήμα κινδύνου από Τσελέντη: Η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
48ωρη κακοκαιρία Erminio: «Ζόρικη και επικίνδυνη» - Πότε και που θα ξεσπάσει
Χάος στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλο το Ισραήλ
Στόχος τα υπόγεια στρατηγεία του Ιράν - Η νέα στρατηγική «Stand-In»
«Τροφή για καρχαρίες»: Ιρανοί διοικητές εξαπολύουν σφοδρές απειλές κατά των αμερικανικών στρατευμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με αίμα βάφτηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι αντικινεζικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν πριν δυο μέρες στην κεντρική επαρχία Χα Τινχ στο Βιετνάμ, μετά την απόφαση της Κίνας να εγκαταστήσει πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου σε διαφιλονικούμενα νερά, μόλις 120 χιλιόμετρα από τις βιετναμέζικες ακτές.
Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών παραμένουν συγκεχυμένες.
Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μαρτυρία γιατρού σε νοσοκομείο της επαρχίας, κάνει λόγο για 5 νεκρούς βιετναμέζους εργάτες και άλλους 16 που περιγράφονται ως Κινέζοι.
«Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο περίπου εκατό άνθρωποι. Πολλοί ήταν Κινέζοι. Ακόμη περισσότεροι μεταφέρονται στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί», δήλωσε σήμερα τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Reuters, ο γιατρός στο γενικό νοσοκομείο της Χα Τινχ.
Κατά τις τελευταίες ημέρες διαδηλωτές έχουν πυρπολήσει και καταστρέψει πολλά εργοστάσια που πιστευόταν ότι ανήκουν σε κινεζικά συμφέροντα, ωστόσο πολλές μονάδες που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων στην πραγματικότητα ανήκουν σε επιχειρήσεις από την Ταϊβάν ή τη Νότιο Κορέα.
Τα νερά της Νότιας και της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας, πλούσια σε υδρογονάνθρακες, αποτελούν αντικείμενο ακατάπαυστης αντιπαράθεσης μεταξύ της Κίνας και των γειτόνων της, ιδιαίτερα το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία.
Το Βιετνάμ έχει ζητήσει την άμεση απόσυρση των κινεζικών εγκαταστάσεων από τα διαφιλονικούμενα νερά.























































