ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Οίκοι Αξιολόγησης, Οίκος Moody’s, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, Τράπεζες,

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
Η Νίνα Κασιμάτη χαιρετίζει την ένταξη του «Κίμωνα» στο Πολεμικό Ναυτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η μείωση των καταθέσεων τον Ιανουάριο του 2017 οφείλεται κυρίως στη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και συνιστά αρνητική εξέλιξη για την πιστοληπτική διαβάθμιση των ελληνικών τραπεζών τονίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα ήταν επωφελής για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζει, προσθέτοντας ότι η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς συνιστά θετική εξέλιξη.
Η Moody’s παρατηρεί ότι η μείωση των ιδιωτικών καταθέσεων στα 119,7 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου αποτελεί χαμηλό 15ετίας και δυσκολεύει την προσπάθεια των τραπεζών να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ.
Η χρηματοδότηση των τραπεζών απο την ΕΚΤ και τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) αντιπροσώπευε το 22% του συνολικού ενεργητικού τους, π.χ. δάνεια, στο τέλος του 2016 εκ των οποίων το 14% σχετιζόταν με τον ELA.
O ξένος οίκος προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη αύξηση του ELA για να αντισταθμιστεί η εκροή καταθέσεων θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στο κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών και στη κερδοφορία τους ενώ θα υπονόμευε την βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταθετών.























































