ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πράσινο φως” από την αιγυπτιακή Δικαιοσύνη για την αποφυλάκιση του Μουμπάρακ

“Πράσινο φως” από την αιγυπτιακή Δικαιοσύνη για την αποφυλάκιση του Μουμπάρακ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ελεύθερος πρόκειται να αφεθεί ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος συνελήφθη το 2011, κατηγορούμενος για τον θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του.

Η αιγυπτιακή εισαγγελία δέχθηκε σήμερα την απελευθέρωση του πρώην ισχυρού άνδρα της χώρας, μετά και την αθωωτική απόφαση του Εφετείου, στις αρχές Μαρτίου, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορός του.

Ο δικηγόρος Φαρίντ Ελ Ντιμπ διευκρίνισε πως ο Μουμπάρακ, ο οποίος κρατείται αυτή τη στιγμή σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, «θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι του όταν οι γιατροί πουν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο», αλλά δεν θα μπορεί να μεταβεί στο εξωτερικό.

Ο 87χρονος Μουμπάρακ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα μετά τη σύλληψή του το 2011 υπό επιτήρηση σ’ ένα στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τον Ιούνιο του 2012 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όμως η δικαιοσύνη διέταξε να διεξαχθεί νέα δίκη.

Τον Νοέμβριο 2014 ένα άλλο δικαστήριο που τον δίκασε εκ νέου ζήτησε τελικά να μπουν στο αρχείο οι κατηγορίες, απαλλάσσοντας έτσι τον Μουμπάρακ, αλλά η εισαγγελία προσέφυγε στο Εφετείο, το οποίο επικύρωσε την άρση των κατηγοριών, στις 2 Μαρτίου.

Επρόκειτο για την τελευταία δικαστική διαδικασία σε βάρος του Μουμπάρακ, ο οποίος κυβέρνησε επί 30 χρόνια τη χώρα και δικάσθηκε για πολλές υποθέσεις μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία τον Φεβρουάριο 2011.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκική πολεμική βιομηχανία εγκαταστάθηκε στην Αίγυπτο

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Αμοιβαία αμυντική συνδρομή Ελλάς, Κύπρου, Αιγύπτου – Ο Νίκος Δένδιας «μπλόκαρε» τη «φούσκα»-συμφωνία της Μέκκας από την Ανατ. Μεσόγειο

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr