Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίδακτρα στα σχολεία και νοσήλια στην Υγεία ζητά το δεξί χέρι του Μητσοτάκη!

Δίδακτρα στα σχολεία και νοσήλια στην Υγεία ζητά το δεξί χέρι του Μητσοτάκη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο και να προσπαθεί να καμουφλάρει το νεοφιλελεύθερο και ελιτίστικο προφίλ της ΝΔ υπό την ηγεσία του για να προσεγγίσει τη χαμένη λαϊκή της βάση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτυγχάνει παταγωδώς.

Το νέο κρούσμα, αυτή τη φορά όχι από τη μυστικοσύμβουλό του, Μιράντα Ξαφά, προήλθε από τον εξ’ απορρήτων του προέδρου της ΝΔ, Θεόδωρο Πελαγίδη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως αποκαλύπτει ο Μανώλης Κοττάκης στη Δημοκρατία, ζητά την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία!

Την πλήρη κατάργηση δηλαδή της συνταγματικά κατοχυρωμένης δημόσιας και δωρεάν Παιδείας για όλους τους πολίτες!

Την επίμαχη πρότασή του διατυπώνει ο στενός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκης στο φιλελεύθερο μανιφέστο του υπό τον τίτλο “Μέση Γη” των εκδόσεων Παπαζήση.

Τα συμπεράσματα, πέραν από τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές προτάσεις που διατυπώνει, είναι εξόχως ενδιαφέροντα, καθώς ενέχουν έντονο πολιτικό ενδιαφέρον. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου επιχειρηματολογεί θαρραλέα υπέρ της ζεύξης της κεντροφιλελεύθερης ΝΔ με το κεντροφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηρίζει τα δύο κόμματα.

Ο ίδιος, αν και δεν έχει καμία απολύτως θεσμική θέση εντός της ΝΔ, ομιλεί ωσάν να είναι παλαιό μέλος του κόμματος – πιθανότατα λόγω της… λευκής επιταγής που του έχει παραχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο πρώτο πληθυντικό.

“Θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα στην αστική δημοκρατική παράταξη, τη νέα ΝΔ” σημειώνει χαρακτηριστικά, όπως τονίζει ο κ. Κοττάκης στο άρθρο του.

Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι τάσσεται ανοιχτά υπέρ της κατάργησης του δωρεάν χαρακτήρα τουΣυνταγματικά κατοχυρωμένου κοινωνικού κράτους, ζητώντας την τιμολόγηση των υπηρεσιών στους τομείς της Παιδείας της Υγείας κλπ σε συνδυασμό με κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών!

Συγκεκριμένα, τάσσεται υπέρ της επιβολής τελών εγγραφής και διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια, διδάκτρων στα δημόσια σχολεία για όσους γονείς θέλουν την παραμονή των παιδιών τους στα σχολεία πέραν του ωραρίου, της καταβολής προστίμου στο ΕΚΑΒ για αναίτια κλήση, θέσπθισης ειδικού κατώτατου μισθού και τριμήνων προσλήψεων σε επιχειρήσεις, περικοπών σε συντάξεις που δεν αντιστοιχούν σε εισφορές κ.α., όπως αποκαλύπτει η “Δημοκρατία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι συναντήσεις στην Ιερουσαλήμ – Διπλωματικός πυρετός

Νετανιάχου: Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος «είμαστε προσηλωμένοι και ικανοί να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας»

Αγρότες: Με εντολή Μαξίμου κλείνουν οι δρόμοι – Στην «άκρη» τα τρακτέρ για διέλευση των ταξιδιωτών

Δίκτυο «Δημόσιων» Ωνασείων σχολείων

Τελεσίγραφο Νετανιάχου στην Τουρκία: «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, τους λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...