Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε “σουλτάνο” Ερντογάν στο Πεκίνο: Να τερματιστεί η ένταση

Τσίπρας σε “σουλτάνο” Ερντογάν στο Πεκίνο: Να τερματιστεί η ένταση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και δέκα λεπτά και οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επί τάπητος τέθηκε και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, την οποία, όπως είπε κ. Τσίπρας, η Ελλάδα στηρίζει.

Ο Αλέξης Τσίπρας εθεσε θετικη ατζεντα ελληνοτουρκικών με την οποία ο Πρόεδρος της γείτονος συμφώνησε.:

– Οικονομία (τουρισμος, επενδύσεις, σιδηροδρομική Εγνατία, ακτοπλοική σύνδεση Σμύρνης – Θεσσνικης, δεύτερη διάβαση αυτοκινήτων σε Έβρο)

– Επανέναρξη διερευνητικών/διαυλου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας

– Προετοιμασία υψηλών επαφών και ενδεχόμενο G to G τον Οκτώβριο του 2017

– Διάλογος για Ευρωπαική ενταξιακή πορεία

Παράλληλα επεσήμανθηκε η σημασία της απόφασης για παρουσία του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κωνσταντινουπολη στις 22 Μαη για πρωτη φορα μετα απο πολλες δεκαετιες.

Ο Πρωθυπουργός υπογραμμισε τη σημασια αποκλιμακωσης των τουρκικων προκλησεων σε Αιγαιο και Μεσογειο για τις ελληνοτουρκικες σχεσεις και την ανάγκη προωθησης θετικης ατζεντας.

Ο Τουρκος Προεδρος εξεφρασε τις παγιες θεσεις χωρας του και συμφωνησε σε αναγκη αποφυγης εντασεων την επομενη περιοδο και στη σημασια του διαύλου αρχηγων γεεθα.

Παράλληλα, ο Ερντογάν συμφώνησε στη σημασία εφαρμογής της Συνθήκης Λωζάννης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη στήριξη του σε συνομιλίες για Κυπριακό και επεσήμανε οτι πρέπει να προστατευθούν, προκειμένου να πετύχουν. Πρόσεθεσε ακόμα ότι για να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη της Γενεύης πρέπει να υπάρξει ουσιαστική προετοιμασία για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

«Και όμως γυρίζει!» – Η δημοκρατική παράταξη αυτο-οργανώνεται «από τα κάτω» – Ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη την Ελλάδα

Οι «Παράλληλοι Βίοι» ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα και ο «αποκεφαλισμός» στην «Αυγή»

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...