Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Σημίτης

Πώς αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Σημίτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ρεαλιστή, ιδιαίτερα ανθεκτικό και με ξεχωριστή κοινοβουλευτική κουλτούρα» χαρακτήρισε ο Κώστας Σημίτης τον εκλιπόντα πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας στην δήλωσή του: «Ο θάνατός του είναι αφορμή να αναλογιστούμε την πορεία της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια και την ανάγκη μιας σταθερής πορείας προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας του 21ου αιώνα».

Η δήλωση του Κώστα Σημίτη έχει ως εξής:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προήλθε από μια ιδιαιτέρως ταραγμένη πολιτική περίοδο της χώρας και η πολιτική προσωπικότητά του διαμορφώθηκε μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις εκείνης της περιόδου. Στην πολιτική του διαδρομή υπήρξε ρεαλιστής, ιδιαίτερα ανθεκτικός και με ξεχωριστή Κοινοβουλευτική κουλτούρα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που εργάσθηκαν για τον εξευρωπαϊσμό της χώρας, την προσαρμογή της στις οικονομικές πολιτικές που υπαγορεύονταν απ’ τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την πολιτική σταθερότητα, με δύο κύρια κόμματα να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ο θάνατός του είναι αφορμή να αναλογιστούμε την πορεία της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια και την ανάγκη μιας σταθερής πορείας προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας του 21ου αιώνα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών 8 στους 10 πολίτες – Στα «τάρταρα» η ΝΔ (23,6%) – Αυξάνονται οι αναποφάσιστοι (20,9%)

Βενιζέλος: Η χώρα είναι «μη διακυβερνήσιμη» – Κρίση νομιμοποίησης και προβλήματα εθνικής ασφάλειας

Ο «θρίαμβος» του Eurogroup

ΟΠΕΚΕΠΕ: 15 συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις – Στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες – «Όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...