ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σαλβαδόρ Νταλί,


















































Πληθώρα διασήμων στα νέα έγγραφα για την υπόθεση Επστάιν - Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την ελίτ
Ποιος είναι ο Βάαλ; Τα νέα έγγραφα για τον Έπσταϊν προκαλούν σοκ εν μέσω ισχυρισμών για «θυσίες»· «Πολύ βαθιά και
Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου
56χρονη δασκάλα γιόγκα έβαζε γκαζάκια σε συγγενείς και γνωστούς της - Την έκλεισαν σε ψυχιατρείο
Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η 62χρονη Πιλάρ Αμπέλ (Pilar Abel) από την Καταλονία, η οποία ήθελε να αναγνωριστεί ως κόρη του σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί (Salvador Dali), δεν είναι απόγονός του, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ιδρύματος Νταλί, ενάμιση μήνα μετά την εκταφή της σορού του καλλιτέχνη.
Η εκταφή πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού και να γίνουν εξετάσεις DNA.
Η εξέταση έδειξε ότι «η Pilar Abel δεν είναι κόρη του Dali (…) δεν υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος.
Η Αμπέλ, που εργάζεται ως χαρτορίχτρα στη Χιρόνα της Καταλονίας, προσπαθούσε επί χρόνια να αποδείξει ότι ο ζωγράφος ήταν ο βιολογικός πατέρας της.
Πρόσφατα, δικαστήριο της Μαδρίτης ενέκρινε το αίτημά της για εκταφή της σορού του.
Ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος πέθανε σε ηλικία 84 ετών, στις 24 Ιανουαρίου 1989, έχοντας βιώσει μια πολυτάραχη και έντονη ζωή.
Πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωή του κλεισμένος στον πύργο του στο Πουμπόλ.
Χρησιμοποίησε το στοιχείο της πρόκλησης και του σκανδάλου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, τόσο δημόσια, όσο και μέσα από τα έργα του.
Είχε δηλώσει ότι δεν έχει πολιτική θέση. Ήταν αναρχικός, αλλά και μοναρχικός – και τα δύο, όμως, σε μεταφυσικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό.
Τη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του έχει αναλάβει το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.























































