Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία ρίχνει προς το παρόν τους τόνους για το Κουρδιστάν

Η Τουρκία ρίχνει προς το παρόν τους τόνους για το Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από εκεί που ήταν έτοιμοι να… ισοπεδώσουν το Κουρδιστάν, τώρα οι Τούρκοι ανακάλυψαν τη… μετριοπάθεια. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να δώσει την πιο σκληρή απάντηση αν υπάρξει απειλή για την εθνική ασφάλεια στα σύνορά της, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη της επιλογή μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα για την ανεξαρτησία των Κούρδων του Ιράκ.

Μιλώντας στην επαρχία Τσορούμ της κεντρικής Τουρκίας, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι η Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεπεράσουν την κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας του δημοψηφίσματος με την ελάχιστη ζημία.

Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε εξάλλου ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να πραγματοποιεί τις συναλλαγές της στο Ιράκ με την κεντρική κυβέρνηση, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των Κούρδων του Ιράκ και ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα συναντηθούν σύντομα.

Ο κ. Μποζντάγ, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT ότι η εκπαίδευση των Ιρακινών Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχει τερματιστεί και ότι και άλλα βήματα θα ακολουθήσουν ως συνέπεια του δημοψηφίσματος.

Προφανώς και το χαλιφάτο του Ερντογάν ανησυχεί για αμερικανικά αντίποινα σε περίπτωση επέμβασης στο Κουρδιστάν και είπαν να χαμηλώσουν τους τόνους…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Aνδρουλάκης: Ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται

Ερντογάν: Την 19η Μαΐου 1919 ξεκίνησε ο αγώνας είτε της ανεξαρτησίας είτε του θανάτου

Σοσιαλπατριώτες Κούρδοι Συρίας (PYD): «Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα του ποντιακού -και όχι μόνο- ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου»

Δένδιας για Γενοκτονία Ποντίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των 353.000 θυμάτων»

Η Αρμενία εισέρχεται σε μια από τις πιο δραματικές περιόδους της ιστορίας της και οι ερασιτέχνες του «ρωσικού κόσμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr