Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Xιλιάδες Καταλανοί ύψωσαν τη φωνή τους για την ωμή βία της Μαδρίτης- “Παρέλυσε” το Δημόσιο

Xιλιάδες Καταλανοί ύψωσαν τη φωνή τους για την ωμή βία της Μαδρίτης- “Παρέλυσε” το Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η λειτουργία του μετρό στη Βαρκελώνη διακόπηκε και οι δρόμοι πλημμύρισαν την Τρίτη με χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας, μετά τα βίαια επεισόδια της περασμένης Κυριακής που σημάδεψαν το δημοψήφισμα στην Καταλονία.

Σε ολόκληρη την περιφέρεια πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις, με τους Καταλανούς να υψώνουν τη φωνή τους διαμαρτυρόμενοι για την ωμή βία που χρησιμοποίησε η Μαδρίτη ώστε να αποτρέψει το δημοψήφισμα.

Οι κινητοποιήσεις σημειώθηκαν μετά το κάλεσμα για γενική απεργία που απηύθυναν οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας και σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Υπολογίζεται ότι στις  κινητοποιήσεις έλαβαν μέρος χιλιάδες πολίτες, όχι μόνο στη Βαρκελώνη (πρωτεύουσα της Καταλονίας) αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια. Μόνο στη Βαρκελώνη συμμετείχαν στην κεντρική πορεία πάνω από 300.000 δήλωσε η καταλανική αστυνομία.

Η ατμόσφαιρα στην Καταλονία παραμένει εκρηκτική μετά την περασμένη Κυριακή, με την Ισπανία να βιώνει την πιο έντονη πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν δήλωσε ότι το δημοψήφισμα (στο οποίο το 90% των ψήφων ήταν υπέρ της απόσχισης) είναι έγκυρο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες η περιφέρεια να προβεί σε διακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Eπέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Οι πορείες και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα σε δρόμους και τελωνεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στη Νίκαια και στον Ε65

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, ενισχύουν τα μπλόκα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr