ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα συνεχιστεί πιθανόν και μετά τον Δεκέμβριο, λέει ο Ντράγκι

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα συνεχιστεί πιθανόν και μετά τον Δεκέμβριο, λέει ο Ντράγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Πρέπει να αναμένεται ότι το επιτόκιο δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα στο σημερινό επίπεδο”.

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, μετά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον το βράδυ του Σαββάτου.

To μηνιαίο πρόγραμμα της αγοράς ομολόγων (QE) ύψους 60 δισ. ευρώ θα συνεχιστεί όπως έχει προγραμματιστεί έως τουλάχιστον το τέλος Δεκεμβρίου και πιθανόν και πέραν αυτού.

Ο λόγος για την συνέχιση της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ είναι ο χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, τον οποίο ο κ. Ντράγκι βλέπει να κινείται τον επόμενο χρόνο στο 1,2% και το 2019 στο 1,5%, ποσοστά τα οποία απέχουν σαφώς από τον στόχο του 2%», όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνάντηση Φαραντούρη-Μετσόλα για τα ελληνικά εθνικά θέματα και την τουρκική επιθετικότητα

ΣΕΑΑ: Ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την ΕΕ έχουν «γυρισμένα» χιλιόμετρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr