ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος, Τράπεζες,


















































Ιρανικά κρατικά όργανα δημοσιεύουν λίστα θανάτου με στόχο Δυτικούς Ηγέτες μετά τον θάνατο του Ανώτατου Ηγέτη
Στην Κρήτη λαθρομετανάστες «χούφτωναν» 10χρονα κορίτσια σε κεντρικό δρόμο - Οι μικρές έκλαιγαν και κανείς δεν αντιδρούσε
Πώς η Σαουδική Αραβία με την Τουρκία σχεδιάζουν να «ακυρώσουν» τον IMEC και να παρακάμψουν πλήρως το Ισραήλ
Τραμπ για Ιράν: «Ο νταής της Μέσης Ανατολής είναι νεκρός» - «Τώρα θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα»
Οι Αμερικανοί εξαπέλυσαν πλήγματα αντιποίνων στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θέμα ολίγων ωρών είναι η νέα ελάφρυνση των capital controls αφού αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ σχετική υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του “avgi.gr” με τη νέα αυτή απόφαση θα επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τραπεζικό λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) σε τράπεζα.
Μόνο προαπαιτούμενο θα είναι να μην υπάρχει άλλος λογαριασμός σε άλλη τράπεζα, οπότε θα ζητείται από τον εκάστοτε πελάτη να υπογράφη σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Την ίδια ώρα, θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 100%, αντί του 50% που ίσχυε, του χρηματικού ποσού το οποίο, μετά την 01/12/2017, μεταφέρεται από το εξωτερικό με μεταφορά πίστωσης σε ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς, που τηρούνται σε ελληνική τράπεζα.
Ακόμη, θα δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούνται συναλλαγές από τα καταστήματα των τραπεζών για νομικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ, αντί των 10.000 που ίσχυε μέχρι σήμερα, η καθεμία τόσο ανά πελάτη όσο και ανά ημέρα.
Σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες, η συγκεκριμένη απόφαση θα “περάσει” σε ΦΕΚ είτε το βράδυ της Τρίτης είτε την Τετάρτη.























































