ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία και τώρα τα “γυρίζει”

Ο Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία και τώρα τα “γυρίζει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διευκρινίσεις με αφορμή την επίσκεψη του στην ΠΓΔΜ και τα όσα είπε μιλώντας σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, όπου αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, δίνει με νέα του δήλωση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης σε νέα του δήλωση του τονίζει πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Εξωτερικών σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ούτε, βέβαια, παίρνει οδηγίες ή κατευθύνσεις.

«Ο Δήμος ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη θέση της χρήσης σύνθετου ονόματος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, την οποία, εξάλλου, υιοθετούν η κυβέρνηση και η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης», αναφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη:

«Η πρόσφατη επίσκεψη και οι επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας έγιναν κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στη Θεσσαλονίκη πριν από περίπου ένα μήνα. Στην ατζέντα των συζητήσεων, όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, περιλαμβάνονταν αποκλειστικά θέματα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ πόλεων των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου ‘’Διπλωματία των Πόλεων’’. Είναι αυτονόητο ότι για κάθε επίσκεψη στο πλαίσιο της ‘’Διπλωματίας των Πόλεων’’ ενημερώνουμε τον Υπουργό Εξωτερικών.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Εξωτερικών σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ούτε, βέβαια, παίρνει οδηγίες ή κατευθύνσεις. Ο Δήμος ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη θέση της χρήσης σύνθετου ονόματος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, την οποία, εξάλλου, υιοθετούν η κυβέρνηση και η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας 2 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη με σχέδιο για την Κοινωνική Δικαιοσύνη – Για τον λαό και την πατρίδα

Βουλγαρία: Ουκρανικό drone εξερράγη κοντά σε αγωγό φυσικού αερίου

Σέρρες: Νεκροί μητέρα και γιος σε φρικτό τροχαίο – Οι πρώτες εκτιμήσεις πραγματογνώμονα

Χάρης Δούκας: «Η καθαριότητα της Αθήνας είναι μάχη διαρκείας – Νέα σχέδια και ομάδες ταχείας παρέμβασης»

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: 4χρονο κορίτσι δέχτηκε άγρια επίθεση από τσακάλι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...