ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιώργος Λακκοτρύπης, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για το νέο πρόγραμμα γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, θα ενημερώσει σήμερα την κυπριακή κυβέρνηση ο πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι.
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε πως ο κ. Ντεσκάλτζι θα ενημερώσει την κυβέρνηση σε ποια τεμάχια και πότε θα ξεκινήσουν έρευνες.
Αύριο, ο κ. Ντεσκάλτζι θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.
Μετά τις εξελίξεις στο τεμάχιο 11 -όπου δεν εντοπίστηκε κοίτασμα εμπορεύσιμο και με θετικό πρόσημο, αλλά επιβεβαιώθηκε μόνο η γεωλογική δομή- η κυπριακή κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να ξεκινήσει το συντομότερο ένας νέος κύκλος ερευνών, πολύ πριν τις γεωτρήσεις που έχει ανακοινώσει η Exxon στο τεμάχιο 10.
Επιδίωξη της Λευκωσίας είναι ο νέος κύκλος γεωτρήσεων να ξεκινήσει τον πρώτο μήνα του 2018, επιδίωξη που ενδεχομένως να προσκρούσει σε πρακτικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό της γεώτρησης.
Στο υπουργείο Ενέργειας γίνεται λόγος για γεωτρήσεις στα τεμάχια 3, 6 και 8, με την ENI να έχει ζητήσει άδειες, περιβαλλοντικές και ασφάλειας γεώτρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική εταιρεία θέλει να προχωρήσει με έρευνες στο τεμάχιο 6 και με μια δεύτερη σε κάποιο άλλο τεμάχιο.























































