ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μπαλάφας, Ελληνικά Νησιά, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης για εξομάλυνση της κατάστασης στα νησιά σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα αναφέρεται ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξή του στο «Έθνος».
Όπως διευκρινίζει, αρχικά θα αυξηθούν σημαντικά οι θέσεις σε ξενοδοχεία στα νησιά με έμφαση στη Λέσβο και τη Χίο, ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των μεταφορών από τα νησιά προς δομές και διαμερίσματα της ενδοχώρας.
Επίσης, θα καταβληθεί προσπάθεια να αυξηθεί ο ρυθμός των επιστροφών προς την Τουρκία όσων έχει απορριφθεί οριστικά το αίτημα ασύλου, ενώ σε συνεργασία με τον στρατό θα υπάρξει βελτίωση των συνθηκών διαμονής στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών.
Ο κ. Μπαλάφας τονίζει επίσης την ανάγκη τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, καθώς ορισμένα από αυτά «αρνούνται πεισματικά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης».
























































