ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Εγκληματική Ομάδα, Εγκληματική Οργάνωση, Κρήτη, Παύλος Πολάκης, Υπουργείο Υγείας, Χανιά,

















































Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον
Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών διαχώρισε τη θέση του από τα κομματικά σχέδια της Καρυστιανού
Αίγιο: Από τι πέθανε ο 43χρονος ασθενής που είχε γρονθοκοπήσει γιατρό στο νοσοκομείο
Μήνυμα Οτσαλάν: «Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση των λαών»
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό κατηγορουμένων δίκες άρχισε σήμερα στα Χανιά. Στο εδώλιο, με βάση την ογκώδη δικογραφία, κάθονται συνολικά 82 άτομα που βαρύνονται για σύσταση δύο εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες εξαρθρώθηκαν το 2014, ενώ, βάσει της δικογραφίας, υπάρχουν ακόμα 30 εμπλεκόμενοι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Ο αριθμός των συνηγόρων ξεπερνά τους 50. Τα άτομα της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων όπως, ληστείες, κλοπές, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, τετελεσμένα αδικήματα πρόκλησης φθοράς ξένης περιουσίας, απόπειρες πρόκλησης φθοράς ξένης περιουσίας, παραβάσεις περί εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές και γενικότερα αδικήματα κατά των περιουσιακών δικαιωμάτων της ιδιοκτησίας και της σωματικής ακεραιότητας άλλων ατόμων.
Οι κατηγορούμενοι της δεύτερης οργάνωσης, κατηγορούνται επίσης για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν ναρκωτικές ουσίες όπως, κατοχή διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Στους «στόχους» μέλους των εγκληματικών οργανώσεων συμπεριλαμβανόταν και ο τότε δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης, του οποίου το αυτοκίνητο φέρεται ότι σχεδίαζε να παγιδεύσει με εκρηκτικά.
Προσερχόμενος στο δικαστήριο και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο τότε δήμαρχος και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τόνισε ότι προσήλθε ως μάρτυρας ζητώντας να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός της σχεδιαζόμενης τότε σε βάρος του επίθεσης.


Η δίκη πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων καθώς λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της σε χώρους του δικαστικού μεγάρου Χανίων.
Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ,zarpanews.gr






















































