ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,


















































Τι συμβαίνει στα μάτια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid-19;
Σκιάθος: Σοκ από καταγγελία 15χρονου για χρόνια σεξουαλική κακοποίηση από 17χρονο
Στα Ηλύσια Πεδία ο Έλληνας Νίκος Καλογερόπουλος (βίντεο)
Ιράν: «Όχι» σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ λόγω παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας
Μήλος: «Ελικοδρόμιο» το Σαρακήνικο - Παρέμβαση εισαγγελέα για το ελικόπτερο που προσγειώθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει απρόσκοπτα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της, ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά της, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, διαβεβαίωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.
Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις πέριξ της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι εκείνο που πρέπει να μετρά είναι το τι επιτυγχάνει η Κύπρος μέσα από την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. «Δεν έχω πρόθεση να σχολιάσω τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας» είπε.
Το «υπουργείο Εξωτερικών» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος αναφέρει ότι «η διαπραγμάτευση για λύση δυο κρατών μπορεί να έρθει στο προσκήνιο ως μια επιλογή».
Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζεται αντίθεση με τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και γίνεται λόγος σε «βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς (όπως αποκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία), παραγνωρίζοντας την τουρκοκυπριακή πλευρά». Η τουρκοκυπριακή πλευρά υπενθυμίζει στην ελληνοκυπριακή ότι «έχει ίσα και νόμιμα δικαιώματα στο φυσικό αέριο, που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ».
Η τουρκοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει ότι μέχρι την επίτευξη της τελικής λύσης στο Κυπριακό οι έρευνες θα έπρεπε να διακοπούν. Διαφορετικά, οι έρευνες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο πλευρών», τονίζεται.
«Σε περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν υιοθετήσει αυτήν την πρόταση, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα μελετήσει την διενέργεια νέων βημάτων σε συνεργασία με την μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη, την Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της τουρκοκυπριακής πλευράς» , προστίθεται στην ανακοίνωση, την οποία προβάλλει στην ιστοσελίδα της η φιλοκυβερνητική























































