ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: “Παράθυρο” για επίλυση του Κυπριακού μετά τις εκλογές – Θα βάλει και η Ελλάδα το “λιθαράκι” της

Τσίπρας: “Παράθυρο” για επίλυση του Κυπριακού μετά τις εκλογές – Θα βάλει και η Ελλάδα το “λιθαράκι” της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αισιοδοξία του ότι, μετά τις εκλογές στην Κύπρο, στις 28 Ιανουαρίου, θα ανοίξει ένα «παράθυρο» για να αρχίσουν και πάλι οι διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της κατ΄ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της πρώτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, που πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Για την ελληνική κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα βάλει το δικό της «λιθαράκι» σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με την Τριμερή ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Ιορδανία παίζει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή στα θέματα της ασφάλειας και των προσφυγικών ροών, και επισήμανε ότι η στρατηγική των συνεργασιών έχει δώσει αποτελέσματα.

Στη σημασία της Τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας αναφέρθηκε και ο κ. Αναστασιάδης, λέγοντας ότι η Ιορδανία έχει να προσφέρει στο προσφυγικό, στα ζητήματα της τρομοκρατίας και στο θέμα του Ιράκ.

Μετά την Τριμερή Σύνοδο και το γεύμα εργασίας ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις αλλά με κινήσεις

Η Σομαλιλάνδη στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου καταγγέλλει τον «έρωτα» της φιλοτουρκικής Σομαλίας με το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι ένας αντισημίτης δικτάτορας που σφάζει Κούρδους και κατέχει τη μισή Κύπρο

Ο βολικός «μπαμπούλας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...