ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία,


















































Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν
Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις αλλά με κινήσεις
Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών δεν μπορούν να γίνουν αντκείμενο διαπραγμάτευσης. Δυνατή είναι μόνο η διευκρίνιση ορισμένων σημείων», δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τη Δεύτερα στο Βερολίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt».
Η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης ότι η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) έκανε «πικρές παραχωρήσεις» κατά τις διερευνητικές συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) για την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού. «Ετέθη λοιπόν μια καλή βάση για τις διαπραγματεύσεις. Ελπίζω ότι το SPD θα λάβει στο συνέδριό του μια υπεύθυνη απόφαση», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι 600 σοσιαλδημοκράτες σύνεδροι θα ψηφίσουν το Σαββατοκύριακο στη Βόννη στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός τους υπέρ ή κατά της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες.
Τον τελευταίο λόγο όμως μετά την λήξη τους, εφόσον τελικά διεξαχθούν, θα έχει και πάλι η βάση του κόμματος η οποία και θα κληθεί εκ νέου να ψηφίσει υπέρ ή κατά του σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού σε μια ακόμα εσωκομματική -και χρονοβόρα- διαδικασία.























































