ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γιοχάνες Χαν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Χανιά: 39χρονη Αμερικανίδα συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα
Η Σαουδική Αραβία εξαπολύει την μεγαλύτερη επίθεσή της στην Υεμένη εδώ και χρόνια
Πνευμονική Πανώλη: Τι είναι και πόσο θανατηφόρα - Πώς αντιμετωπίζεται
Drone βύθισε τουρκικό εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Βουλγαρίας
Αντώνης Σαμαράς: «Σημάδια παρακμής, να τελειώνουμε με αυτή τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με σκληρή ανακοίνωση το μεσημέρι της Κυριακής, το υπουργείο Εξωτερικών επιπλήττει τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν για «επαναλαμβανόμενα ατοπήματα» και για την επαναλαμβανόμενη λανθασμένη αναφορά του στην ονομασία της πΓΔΜ στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί «τον Επίτροπο Χαν να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και να μην παραβιάζει, μεταξύ άλλων, τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις της ίδιας της ΕΕ.
»Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή όπου σχετικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.
»Τα επαναλαμβανόμενα εκ μέρους του ατοπήματα δεν συμβάλλουν στην επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.
»Δεν συνάδουν δε, με τον εποικοδομητικό ρόλο που οφείλουν να έχουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
Ο Γιοχάνες Χαν χρησιμοποιούσε στη συνέντευξή του στο Spiegel συνεχώς τον όρο «Μακεδονία» αναφερόμενος στα Σκόπια.
























































