ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρατικός Προϋπολογισμός, Οικονομική Ανάπτυξη, Πρωτογενές Πλεόνασμα, Τράπεζα της Ελλάδος,


















































«Ασκέρι» για κλάματα: Απέναντι από τη Σάμο οι αποτυχημένοι Τούρκοι κομάντος που ΔΕΝ κατάφεραν να νικήσουν τους Κούρδους
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εργαλειοποιήθηκε από την τουρκική προπαγάνδα (βίντεο)
Υπόθεση Μαζωνάκη - Η Νίνα Κασιμάτη κατακεραύνωσε τους νεόπλουτους κοτζαμπάσηδες «πελάτες» των γιατρών του Κολωνακίου
Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου
Ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν περιχαρής που συναντήθηκε με τον ψευδοΥΠΕΞ του αποσχιστικού ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρωτογενές πλεόνασμα «μαμούθ» ύψους 2,7 δισ. ευρώ εμφάνισε ο Κρατικός Προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 2,7 δισ. ευρώ έναντι 248 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει ο Προύπολογισμός τον Ιανουάριο του 2017.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού που διαμορφώθηκαν σε 4,158 δισ. ευρώ, από 3,694 δισ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 21 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 41 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 3,043 δισ. ευρώ, από 3,191 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2017.
Τον Ιανουάριο του 2018, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 1,098 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 183 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2017.























































