ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πράκτορες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ, Τουρκία,


















































Κρεμάστηκε στη φυλακή η πρώην σύζυγος και ηθική αυτουργός της δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή
Δημοσκόπηση Prorata: Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ του Τσίπρα - Στο χαμηλό 24% η ΝΔ
Η Αλβανία «πάγωσε» περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για το θέρετρο του Κούσνερ - Εμπλέκεται και το Κατάρ
Έκρηξη θαλάσσιου drone στο ρουμανικό λιμάνι της Κωνστάντζας στη Μαύρη Θάλασσα
Σέρβερ στον Ουρανό: Το Μυστικό Σύστημα AI που κατευθύνει τον πόλεμο των drones του Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τουρκία δεν θα λάβει μέτρα εναντίον της Ρωσίας, την οποία η Μ. Βρετανία κατηγορεί για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο έδαφός της, «βάσει μια εικασίας», δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.
Οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ΝΑΤΟ, απέλασαν αυτή την εβδομάδα πολλούς Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για την επίθεση.
«Δεν σκοπεύουμε να λάβουμε αντίστοιχα μέτρα απλώς και μόνο επειδή κάποιες χώρες πήραν μέτρα βάσει μιας εικασίας», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, όπως έγραψαν οι εφημερίδες Hurriyet και Yeni Safak.
«Δεν τίθεται θέμα να αντιδράσουμε όπως εκείνοι», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από τη Βουλγαρία.
Η Τουρκία, η οποία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, έχει παραμείνει σχετικά σιωπηλή αναφορικά με την υπόθεση, η οποία οδήγησε το Λονδίνο και τους συμμάχους του να αντιδράσουν με πρωτοφανή τρόπο, ενωμένοι απέναντι στη Μόσχα.
Ο Σκριπάλ, Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας που ζούσε στη Μ. Βρετανία και η κόρη του Γιούλια δηλητηριάστηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στις 4 Μαρτίου στην πόλη Σάλσμπερι της Αγγλίας.
Τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «καταδίκασε» την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τη Μόσχα.
Λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ είχε διευκρινίσει ότι η Άγκυρα «δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει καμία απόφαση κατά της Ρωσίας».























































