ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησαν στο Μαξίμου Τσίπρας και Αβραμόπουλος

Τι συζήτησαν στο Μαξίμου Τσίπρας και Αβραμόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε  το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα αυτό, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μαξίμου.

Αβραμόπουλος: Να εντατικοποιηθεί η εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

«Πρέπει να διατηρηθεί και να εντατικοποιηθεί η εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, ώστε να επιταχυνθούν οι επιστροφές προς την Τουρκία, με την παράλληλη αύξηση της χωρητικότητας των προαναχωρησιακών κέντρων» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.

Επίσης τόνισε «την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών και της λήψης μέτρων προστασίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, ιδιαίτερα για την αύξηση των καταλυμάτων στέγασής τους» και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντική η διαρκής αξιοποίηση και απορρόφηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων που παρέχονται προς την Ελλάδα, μέσω των εθνικών προγραμμάτων».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Επιτρόπου με την κυβέρνηση για την παρακολούθηση του θέματος της διαχείρισης της μετανάστευσης και της ασφάλειας στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλ. Τσίπρας «ξεβράκωσε» τον Μητσοτάκη: «Αναβάθμισα συνειδητά τις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ» – Επί Τσίπρα (2018) ξεκίνησε ο Στρατηγικός Διάλογος, η συμμαχία «3+1» Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ+ΗΠΑ, ο νόμος EastMed Act που «τέλειωσε» τα τουρκικά F-35 κι έδωσε αμερικανικά όπλα στην Κύπρο

Όλα έργα Αλ. Τσίπρα: Ο Κάθετος Διάδρομος, η Αλεξανδρούπολη (FSRU), ο αγωγός IGB

Ο Αλ. Τσίπρας κεραυνός για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: ΔΕΝ χρειαζόμαστε άδεια καμίας Τουρκίας για το καλώδιο – Ο Ρούμπιο ΔΕΝ είπε κουβέντα!

Αλ. Τσίπρας: «Για τον Ρούμπιο, περίμενα περισσότερα στο ότι έχει να κάνει με τη στήριξη της χώρας στα δίκαια της»

Επί Αλέξη Τσίπρα το 2018 ξεκίνησε ο Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας «πουλά» ως «δεδομένο σύμμαχο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...