ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε 24 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας

Σε 24 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Νότια Κορέα, Παρκ Γκεούν Χιέ,

Η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν Χιέ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 24 ετών καθώς κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο της Σεούλ για κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά και εξαναγκασμό, στη δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς που προκάλεσε και την πτώση της πέρυσι, και στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί ηγέτες και επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας.

Πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος στη Νότια Κορέα, η Παρκ, που αποπέμφθηκε και συνελήφθη τον Μάρτιο του 2017, κρίθηκε ένοχη για δωροδοκία, από το δικαστήριο, που επίσης της επέβαλε πρόστιμο 18 δισεκατομμυρίων γουόν (13 εκατ. ευρώ).

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη για κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε ο δικαστής Κιμ Σε-γουν, τονίζοντας ότι η πρώην πρόεδρος είχε εξαναγκάσει νοτιοκορεατικές εταιρίες να πληρώσουν 77,4 δισεκατομμύρια γουόν (59 εκατ. ευρώ) σε δύο ιδρύματα που ελέγχονταν από την έμπιστη σύμβουλό της και φίλη της επί 40 χρόνια, την Τσόι Σουν-Σιλ, η οποία δεν κατείχε καμία επίσημη θέση.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Παρκ συνωμότησε με την παλιά φίλη της, Τσόι Σουν-σιλ, για να λάβει δεκάδες δισεκατομμύρια γουόν από μεγάλους ομίλους όπως η Samsung και η Lotte για να βοηθήσουν την οικογένεια της Τσόι και να χρηματοδοτήσουν μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που ανήκαν σε αυτήν.

Η 66χρονη Παρκ που αρνείται τις κατηγορίες δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή κάθειρξης 30 ετών και πρόστιμο 118,5 δισεκατομμυρίων γουόν (89 εκατ. ευρώ) για την Παρκ εκτιμώντας ότι αυτή όφειλε να φέρει, υπό της ιδιότητά της ως πρώην προέδρου, την ευθύνη για το σκάνδαλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς οι προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ χάθηκαν μέσα στον πόλεμο

Ο Νίκος Παππάς ζήτησε ενότητα της κατακερματισμένης δημοκρατικής παράταξης για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη

Σαμαράς: Συνώνυμο της διαφθοράς η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ντρέπονται οι Νεοδημοκράτες

Φάμελλος σε κυβέρνηση: Αν σας ενδιέφερε να πατάξετε τη διαφθορά, το καλύτερο είναι να παραιτηθείτε

Συνελήφθη ο (πρώην πρίγκιπας) Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Επστάιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr