ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Δύο ισραηλινά F-15 χτύπησαν το συριακό αεροδρόμιο πάνω από τον Λίβανο

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Δύο ισραηλινά F-15 χτύπησαν το συριακό αεροδρόμιο πάνω από τον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ήταν δύο ισραηλινά F-15 που εξαπέλυσαν τους πυραύλους που έπληξαν το συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο T-4 στην επαρχία της Χομς.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, τα ισραηλινά μαχητικά έριξαν οχτώ πυραύλους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο T-4.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι τα ισραηλινά μαχητικά δεν εισήλθαν στον συριακό εναέριο χώρο, αλλά πραγματοποίησαν την επίθεσή τους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

«Η συριακή αεράμυνα κατέρριψε τους πέντε πυραύλους», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επιβεβαιώνοντας ότι τρεις ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν το δυτικό μέρος του αεροδιαδρόμου.

Το Ιράν επιβεβαίωσε ότι τέσσερις παραστρατιωτικοί Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης», που βρίσκονταν στη συριακή αεροπορική βάση, σκοτώθηκαν από την ισραηλινή επίθεση.

Το Ισραήλ έχει κάνει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την παρουσία ιρανικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά του. Στο παρελθόν ισραηλινά αεροπλάνα έχουν πραγματοποιήσει κι άλλες επιδρομές σε ιρανικούς στόχους στη Συρία.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι βομβάρδισε το συριακό αεροδρόμιο T-4.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο αναδυόμενος Ψυχρός Πόλεμος Ισραήλ και Τουρκίας στη Μεσόγειο

Ο Ερντογάν θέλει να στείλει τουρκικό «ειρηνευτικό» (δηλ. κατοχικό) στρατό στον Λίβανο

Jerusalem Post: Ο ανταγωνισμός του Ερντογάν με το Ισραήλ έχει ένα νέο μέτωπο: την Αφρική

Το Ηνωμένο Βασίλειο συνέλαβε Τούρκο για παροχή χρηματοδότησης και προμηθειών στη Χαμάς ως δήθεν… ανθρωπιστική βοήθεια

Διπλωματικός πυρετός στη Δαμασκό: Επαφές του Αχμέντ αλ-Σαράα με ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr