ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
Τραγωδία στον Βόλο: Κάηκαν ζωντανές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης για μίζα 450.000 γερμανικών μάρκων που κατηγορείται ότι πήρε από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Τo Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε επί πολλούς μήνες η δίκη Μαντέλη, τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με τέσσερις δικαστές να ψηφίζουν υπέρ της ενοχής του πρώην υπουργού και μόνον ένας υπέρ της αθώωσής του. Στην ίδια υπόθεση ένοχος κρίθηκε ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens στη χώρα μας αλλά και ο συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη, Αρ. Μαντάς.
Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού έχουν ζητήσει από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ ο ίδιος απολογούμενος έχει αρνηθεί ότι δωροδοκήθηκε και έχει υποστηρίξει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη γερμανική εταιρεία ήταν προεκλογική χορηγία.
«Έκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι, ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο, το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε.
Η απόφαση των δικαστών για την ποινή αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς αν παραμείνει ίδια (ποινή οκτώ ετών) τότε ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή.























































