Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόλτενμπεργκ για ΠΓΔΜ: Μόνο αν επικυρωθεί η συμφωνία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ για ΠΓΔΜ: Μόνο αν επικυρωθεί η συμφωνία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα στα Σκόπια αλλά και έμμεση διάψευση στη ΝΔ έστειλε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας «η Συμμαχία θα καλέσει την πΓΔΜ να γίνει πλήρες μέλος της, μόνο αν επικυρώσει τη συμφωνία του ονόματος και αν υπερισχύσει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα».

Προσερχόμενος στο συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, στο οποίο μετέχει και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ απάντησε αυτή είναι μία απόφαση που θα λάβουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

«Αναμένω και ελπίζω ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ θα μπορέσουν να συμφωνήσουν στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (με την πΓΔΜ)» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει την πΓΔΜ να γίνει πλήρες μέλος μόνο όταν επικυρωθεί η συμφωνία της ονομασίας.

«Χρειαζόμαστε την πλήρη επικύρωση και τη θετική ψήφο στο δημοψήφισμα» τόνισε ο γγ του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «ιστορική» σημασία της συμφωνίας, η οποία είναι μία «ιστορική ευκαιρία» για τη χώρα να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, ο κ. Στόλτενμπεργκ κάλεσε τον λαό της πΓΔΜ να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία και να στηρίξει τη συμφωνία της ονομασίας, υποστηρίζοντας ότι αν δεν γίνει αυτό δεν θα υπάρξει πρόσκληση από το ΝΑΤΟ για να γίνει η χώρα πλήρες μέλος της Συμμαχίας.

«Είναι μία μοναδική ευκαιρία που πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Στηρίζω σθεναρά τη συμφωνία» επισήμανε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Οι Ευρωβουλευτές καταδίκασαν την στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής και την κινεζική εμπλοκή

Στην Αλβανία νεο-οθωμανοί εθνοϊσλαμιστές διαδίδουν φαντασιοπληξίες και «φλερτάρουν» με τις συνέπειες

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητάει άμεση συνάντηση με Τραμπ – Σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...