ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Προκόπης Παυλόπουλος,

















































Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον
Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών διαχώρισε τη θέση του από τα κομματικά σχέδια της Καρυστιανού
Αίγιο: Από τι πέθανε ο 43χρονος ασθενής που είχε γρονθοκοπήσει γιατρό στο νοσοκομείο
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
Η σοσιαλπατριώτισσα Νίνα Κασιμάτη ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας εξήρε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη χώρας μας ως «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της Ε.Ε. στην Ανατολή».
Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την απονομή πτυχίων στους σπουδαστές του ινστιτούτου διαρκούς επιμόρφωσης «Λόρδος Βύρων», ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στη γεωστρατηγική θέση της χώρας, η οποία αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας.
«Η χώρα, στο επίπεδο του ΝΑΤΟ, είναι πολύ πιο ισχυρή σ’ ό,τι αφορά την εκτέλεση της αποστολής της σ’ αυτήν την μεγάλη Συμμαχία από ό,τι ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια» έσπευσε να προσθέσει.
Το ίδιο, συμπλήρωσε, συμβαίνει και στην Ε.Ε., όσο ο πυλώνας Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας αρχίζει να εκτιμάται πολύ περισσότερο.
Στη συνέχεια εστίασε στην ανάγκη της εις βάθος γνώσης του διεθνούς δικαίου, καθώς «δεν νοείται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να μην γνωρίζουν τι είναι εκείνο που συμβαίνει σήμερα μέσα από μια ραγδαία εξέλιξη του κόσμου».
«Για αυτό είναι πολύτιμη η συμβολή του Ινστιτούτου» τόνισε, τέλος, και επανέλαβε ότι «αυτή η αποστολή θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στο μέλλον».























































