ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,


















































Συντονισμένα εναντίον Δένδια Τούρκοι ισλαμιστές και εγχώριοι ακροδεξιοί λαϊκιστές
Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής
Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
Μακρόν: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η Ευρώπη θα έχει αφανιστεί σε πέντε χρόνια»
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Διπλωματική προσέγγιση με φόντο τις πάγιες διαφωνίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εντάλματα σύλληψης 68 υπόπτων, εκ των οποίων δεκάδες συνταγματάρχες, εξέδωσε η Τουρκία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που έχει στόχο φερόμενους ως υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ισλαμιστή ιεροκήρυκα τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, αναφέρουν σήμερα τοπικά ΜΜΕ.
Δεκαεννέα εν ενεργεία αξιωματικοί περιλαμβάνονται σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τη σύλληψη σε μια επιχείρηση που επικεντρώνεται στις δυνάμεις του στρατού ξηράς σε 19 επαρχίες, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Άγκυρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σύμφωνα με πηγές στο γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, οι ύποπτοι ήταν σε επαφή μέσω σταθερού δικτύου τηλεφωνίας με επιχειρησιακά στελέχη του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Τη σύλληψη αντιμετωπίζουν 22 συνταγματάρχες και 27 αντισυνταγματάρχες, και μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 19 άνθρωποι, μετέδωσε το πρακτορείο.
Η Τουρκία έχει συλλάβει 160.000 ανθρώπους και έχει απολύσει σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων μετά το πραξικόπημα, ανέφερε τον Μάρτιο το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Εις βάρος περισσότερων από 70.000 έχουν απαγγελθεί επίσημες κατηγορίες και έχουν φυλακιστεί.
Επικριτές του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί το αποτυχημένο πραξικόπημα ως πρόσχημα για να συντρίψει κάθε διαφωνία.
Η Τουρκία υποστηρίζει πως τα μέτρα είναι απαραίτητα προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια.























































