ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Ισόβια σε 72 κατηγορουμένους για δολοφονίες αμάχων στο πραξικόπημα

Τουρκία: Ισόβια σε 72 κατηγορουμένους για δολοφονίες αμάχων στο πραξικόπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε σήμερα Πέμπτη δικαστήριο στην Τουρκία 72 κατηγορούμενους για τον ρόλο τους στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε κρεμαστή γέφυρα στην Κωνσταντινούπολη κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος πριν από δύο χρόνια, ενώ αναμένεται να εκδοθούν οι ετυμηγορίες για άλλους 71.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι ότι σκότωσαν εσκεμμένα αμάχους, οι οποίοι τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 είχαν υπακούσει σε έκκληση του προέδρου Ερντογάν να αψηφήσουν τους πραξικοπηματίες πάνω σε μια γέφυρα του Βοσπόρου.

Οι ετυμηγορίες ανακοινώθηκαν, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ενώ η χώρα ετοιμάζεται για την επέτειο, την Κυριακή, της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος και ο Ερντογάν γιορτάζει την εκλογή του ως του πρώτου επικεφαλής του νέου προεδρικού συστήματος της χώρας.

Η γέφυρα, η οποία μετονομάσθηκε σε «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», ήταν το επίκεντρο συγκρούσεων τη νύκτα του πραξικοπήματος, με τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν διαρκώς εκπομπές για την επέτειο.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα να παραδίδονται και να τους αφαιρούν τα ρούχα και τα όπλα τους και μαντιλοφορούσες γυναίκες να βρίσκονται αντιμέτωπες με άρματα μάχης στους δρόμους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου: Το Ισραήλ λαμβάνει «πολύ σοβαρά» τις απειλές Ερντογάν – Θα ενημερώσει τις ΗΠΑ για την τουρκική απειλή

Τουρκία: Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου μετά τον αποκλεισμό δημοσιογράφων από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Η ισραηλινή πολιτική στοχοποιεί το τουρκικό κράτος

«Εϊλάτ 2035»: Η απάντηση του Ισραήλ στον εμπορικό άξονα Άγκυρας, Ντόχας και Ριάντ

Ερντογάν: Ο αγώνας κατά του Ισραήλ γίνεται «για τη δική μας επιβίωση και για την επιβίωση του [τουρκικού] έθνους μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr