ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΚΕ: Η τιμή των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου έχει πάρει φωτιά

ΚΚΕ: Η τιμή των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου έχει πάρει φωτιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η τιμή των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου έχει πάρει φωτιά, καίει τους νησιώτες και τους επισκέπτες. Ήδη σε αρκετά νησιά ξεπερνά τα 2 ευρώ και όλα δείχνουν πως θα αυξηθεί και άλλο» αναφέρει η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ.

Όπως υποστηρίζει, το πρόβλημα που δημιουργείται στους νησιώτες και τους επισκέπτες των νησιών «είναι τεράστιο, εφόσον οι συγκοινωνίες στα νησιά είναι από ανεπαρκείς έως ανύπαρκτες και το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών και μικρών επιχειρηματιών, λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής, ισχνό.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άδικης αύξησης του ΦΠΑ από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των υπέρογκων φόρων που επιβαρύνουν τα καύσιμα, καθώς και της υψηλότατης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, που ελέγχουν τον κλάδο της Ενέργειας».

Το ΚΚΕ απαιτεί να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά και να καταργηθούν οι υπέρογκοι ειδικοί φόροι στα καύσιμα, για να μειωθεί άμεσα η τιμή τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή καλεί τις εργατικές-λαϊκές δυνάμεις των νησιών να δυναμώσουν την πάλη και τις διεκδικήσεις τους.

«Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία εναντίον της πολιτικής που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και να τεθεί επί τάπητος η ανάγκη η Ενέργεια να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» καταλήγει η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΕΛ.Α.Σ. συσπειρώνει τη δημοκρατική παράταξη κι απέχει από τη ΝΔ μόνο 6,9 – Εκτός Βουλής Ζωή, Γιάνης και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ – Τι γίνεται με Σαμαρά

Kitesurf, θέαμα και summer vibes στη Μύκονο

Με «pink cocaine» πιάστηκε 35χρονος στη Μύκονο – Κατασχέθηκαν 82 φιξάκια

Μύκονος: Τραγωδία με 37χρονη Ιταλίδα – Σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο πριν τον γάμο της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...