Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσίπρας: Διπλό μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό

Tσίπρας: Διπλό μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, αλλά και το νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα που τους τροφοδοτεί» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «πρέπει να συγκροτήσουμε την ευρύτερη δυνατή, προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη, ανάμεσα στην Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία, την Οικολογία».

«Γι αυτό, αυτή τη φορά, για τις προοδευτικές δυνάμεις αλλά και για το ΕΣΚ θα πρέπει να είναι πλήρως διακριτό, στο πρόγραμμα, αλλά και στις επιλογές στην πράξη, η διαφοροποίηση από την ευρωπαϊκή δεξιά», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «προτεραιότητα, συνεπώς, έχει το πολιτικό πρόγραμμα – και όχι το πρόσωπο – η επιλογή του οποίου, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης».

«Το βασικό μας μέτωπο πρέπει να είναι απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό, στον εθνικισμό και το ρατσισμό που απειλεί την ίδια την Ευρώπη.

Ωστόσο, πρόβλημα δεν είναι μόνο η άνοδος της Ακροδεξιάς αλλά και η ενσωμάτωση βασικών στοιχείων της Ακροδεξιάς ατζέντας, ιδιαίτερα για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια, στην πολιτική ατζέντα παραδοσιακών συντηρητικών δυνάμεων. Το βλέπουμε σε πολλές χώρες, στην Ελλάδα ιδιαίτερα αυτή η ενσωμάτωση είναι πλήρης», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση Pulse: 23,5% η ΝΔ – Στο 21% οι εν δυνάμει ψηφοφόροι Τσίπρα

Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,6% η ΝΔ – 23,2% ο Τσίπρας – Καθολική η στήριξη στους αγρότες

Levantine Greeks Brief European Parliament on the Plight of Syrian Christians

Έλληνες της Συρίας στο Στρασβούργο για την Προστασία των Χριστιανών της Ανατολής

Τσίπρας από Πάτρα: Η κυβέρνηση καταρρέει και το γνωρίζουν και οι ίδιοι – Όλη η ομιλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...