ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Σοκαριστικό βίντεο με εξαγριωμένο ελέφαντα που σκοτώνει 75χρονο Αμερικανό εκατομμυριούχο
Washington Post: Το Ιράν χτύπησε πολύ περισσότερες βάσεις των ΗΠΑ από ό,τι έχει αναφερθεί
Ο φόβος των ΜΙΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Νέο «χτύπημα» Καραμανλή: Σκανδαλώδης και πελατειακή η διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων
Οικ. Πατριάρχης και Αλέξης Τσίπρας: Εκκλησία και Αριστερά με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες - Η Ελλάδα κράτος-πυλώνας της περιφερειακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για «παραπλάνηση των Ελλήνων πολιτικών» σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για την πορεία του ΕΣΠΑ κατηγορεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να παραπλανά τους Έλληνες πολίτες, θριαμβολογώντας με πλασματικά στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ 2014-2020» σημειώνει η κ. Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (26.9.2018), τα οποία επικαλείται η τομεάρχης της Ν.Δ. «η Ελλάδα κατατάσσεται στην 16η θέση στις πληρωμές των έργων (19%) και στην 21η θέση στη συμβασιοποίησή τους (56%), δηλαδή κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο».
«Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας επωφελήθηκε από την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ κατά την εκκίνηση της προγραμματικής περιόδου, καθώς και από τις διπλάσιες προκαταβολές που έλαβε συγκριτικά με τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., οι επιδόσεις της -ιδιαίτερα το 2018- παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές» σχολιάζει η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση παραμένει απολύτως άπραγη στην υλοποίηση δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας».
«Σε μία χρονική περίοδο στην οποία η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει την οικονομία, είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αφήνει αναξιοποίητη την κυριότερη πηγή δημόσιας χρηματοδότησης της εγχώριας ανάπτυξης» καταλήγει η ίδια.
























































