ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία - Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ
Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας
Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην κυνική παραδοχή πως το ΔΝΤ έκανε λάθη στην περίπτωση της Ελλάδας με τα προγράμματα διάσωσης προχώρησε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την ίδια ώρα μάλιστα που το ΔΝΤ – αν και δεν έχει ουσιαστικό μέσο πίεσης – επιμένει στην ανάγκη περικοπής των συντάξεων το 2019.
Μιλώντας σε ενότητα της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί της Ινδονησίας με θέμα την παγκόσμια οικονομία, η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε και για το εάν έγιναν λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα. Η ίδια απάντησε καταφατικά.
Πάντα στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες χώρες με τις οποίες είχαμε πρόγραμμα όπως η Ιρλανδία, η Λετονία και η Πορτογαλία. Αλλά ναι. Έγιναν λάθη. Ειδικά στο αρχικό πρόγραμμα. Εμείς παραδεχθήκαμε πως υπήρχαν λανθασμένοι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές. Το είπε ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος μας Ολιβιέ Μπλανσάρ», σημείωσε σχετικά.
Αλλά η Κριστίν Λαγκάρντ στάθηκε και στο ζήτημα της ιδιοκτησίας του ελληνικού προγράμματος. «Η Ελλάδα ήταν πάντα πιο περίπλοκη περίπτωση. Οι άλλες χώρες είχαν την ιδιοκτησία των προγραμμάτων. Στην Ελλάδα πάντα κάποιος άλλος έπρεπε να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε σχετικά.























































