Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς αλλάζει ο μηχανισμός υποστήριξης της Ελλάδας στο μεταναστευτικό – Τι είπε ο Στυλιανίδης

Πώς αλλάζει ο μηχανισμός υποστήριξης της Ελλάδας στο μεταναστευτικό – Τι είπε ο Στυλιανίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Μάρτιο του 2019 ολοκληρώνεται το έκτακτο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος και τα κονδύλια θα διοχετεύονται πλέον από τους μηχανισμούς της ΕΕ για τη μετανάστευση, είπε ο αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χρήστος Στυλιανίδης, σε ενημερωτική συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Το ύψος των κονδυλίων, από το 2019 και μετά, εξαρτάται από την κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα, αλλά και από την προσφυγική ροή προς την Ελλάδα.

Όπως τόνισε, μέσω του ανθρωπιστικού προγράμματος που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κομισιόν συνεισέφερε στην Ελλάδα 820 εκατομμύρια ευρώ, μέσω εταίρων (humanitarian partners, που είναι φορείς του ΟΗΕ ο Ερυθρός Σταυρός και μεγάλες μη κυβερνητικές οργανώσεις), για την κάλυψη αναγκών κυρίως στέγασης, εκπαίδευσης, καθώς και για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Ο Επίτροπος της ΕΕ χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι χωρίς αυτήν, η Ελλάδα και η Κύπρος θα μπορούσαν να είχαν βουλιάξει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, οι μεταναστευτικές ροές, σε σχέση με το 2015, έχουν μειωθεί κατά 97%.

Υπογράμμισε ωστόσο με έμφαση ότι χρειάζονται ριζοσπαστικές λύσεις για την πρόληψη πιθανού μεταναστευτικού κύματος από την Αφρική, ο πληθυσμός της οποίας προβλέπεται να διπλασιαστεί σε διάστημα 18 έως 25 ετών.

«Αν συνεχίσουμε με τα σημερινά εργαλεία, οι ροές δεν θα σταματήσουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εξεύρεση λύσεων επιτόπου, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και να σκεφτούμε και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

»Η Νιγηρία από 180 εκατομμύρια πληθυσμού σήμερα, το 2050 θα φτάσει τα 400 εκατομμύρια, όσο περίπου και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι μόνο Ευρωπαϊκό το πρόβλημα, είναι παγκόσμιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...