Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις Βρυξέλλες για το BREXIT ο Αλέξης Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες για το BREXIT ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για το Brexit που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ντόναλντ Τουσκ, ύστερα από συνεννόηση με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, συμμετέχει την Κυριακή στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αντικείμενο της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι η έγκριση του σχεδίου συμφωνίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και του σχεδίου πολιτικής διακήρυξης η οποία περιγράφει το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα πέτυχε να συμπεριληφθεί στη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου η πλήρης προστασία των υφιστάμενων γεωγραφικών ενδείξεων και διεκδικεί, τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο προστασίας, και στη συμφωνία για τη μελλοντική σχέση.

Κατά τις ίδιες πηγές, πέτυχε επίσης, η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της κοινής πολιτικής για την άμυνα και την ασφάλεια και την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, να εγγυάται την αυτονομία της Ε.Ε. στη λήψη αποφάσεων και να είναι μοναδική με το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς, δηλαδή, να δημιουργεί προηγούμενο για οποιαδήποτε άλλη τρίτη χώρα.

Κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν ότι σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη συμφωνία αποχώρησης και μέχρι σήμερα, η Ελλάδα τήρησε απαρέγκλιτα την αρχή της αλληλεγγύης προς την Ιρλανδία και την Ισπανία για τη μη εγκατάσταση ευρωπαϊκών συνόρων στην Ιρλανδία και για το Γιβραλτάρ, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με βάση την ώρα Ελλάδας, έχει ως εξής:

09.30 αφίξεις ηγετών.

10.30 ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

11.00 συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

12.00 συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέϊ.

13.00 κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Φόβοι ότι ο Πούτιν μπορεί να εξαπολύσει «ψυχεδελικά όπλα εγκεφάλου» – Διαγραφή μνήμης και «αποεκπαίδευση» στρατευμάτων σε μια τρομακτική νέα εποχή πολέμου

Αλέξης Τσίπρας: «Ισχυρή έκφραση της δημοκρατικής παράταξης ως εναλλακτική στη σημερινή εξουσία»

Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους – Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Ούρσουλα τώρα ασχολείται και με την Γροιλανδία και την ασφάλεια της Αρκτικής

Η ανάγκη του αγωγού EastMed: Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία – Το Ισραήλ προσφέρει διέξοδο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...